Wednesday, August 20, 2008

Syampu Aromaterapi


Produk mandian terkini HPA adalah Syampu Aromaterapi. Ia merupakan kombinasi antara Aloe Vera dan Peppermint yang mengimbangkan kelembapan, menyegar dan menstimulasi kulit kepala, membuatkan rambut bersih, sihat dan bersinar. Cara penggunaan, gosokkan dengan lembut pada rambut. Untuk menyejukkan kepala, biarkan selama 2-3 minit kemudian bilas. Boleh disusuli dengan Perapi Rambut Aromaterapi.

Produk Muslim dan 100% Halal ini tidak diuji pada binatang.

Kuantiti: 250 ml
Harga Pengguna Semenanjung Malaysia: RM 18.

1 comment:

mafizah said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kami merupakan pengeluar utama di Malaysia bagi produk minyak pati (essential oil), produk hasilan minyak pati (essential oil-based products) dan juga ekstrak herba dari herba-herba tempatan. Pencapaian kami setakat ini mencerminkan kerjasama erat dengan trend industri ini dan nilai produk-produk herba asli kepada pelanggan-pelanggan kami.

Kini kami sedang mencari rakan niaga selaras dengan mengambil peluang potensi pasaran terkini. Pakatan strategik dengan syarikat tuan/puan diharapkan dapat membantu kedua-dua belah pihak untuk meningkatkan nilai tambah syarikat bagi menjamin keuntungan berterusan kepada syarikat.

Sedikit makluman mengenai syarikat kami; Tropical Bioessence Sdn. Bhd. bermula dengan operasi perniagaan bercorak Kajian-Pembangunan-Pengkomersilan pada Mac 2005 di Institut Bioteknologi Melaka. Syarikat dan kilang kami telah beroperasi selama dua tahun dan kini menjadi salah satu pembekal utama ekstrak herba tumbuh-tumbahan dan aromaterapi.

Syarikat kami kini mempunyai status BioNexus daripada Malaysian Biotechnology Corporation Sdn. Bhd. Kilang pengeluaran kami juga mempunyai pensijilan Halal daripada Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM). Kami juga merupakan satu-satunya kilang pengeluaran herba dan ekstrak di Malaysia, produk Muslim dan syarikat Bumiputera terulung di Malaysia.

Syarikat kami mempunyai mesin sistem pengeluaran yang terkini. Sistem pengeluaran kilang kami menggunakan mesin automatik sepenuhnya dengan secara langsung menjamin kebersihan, kesucian dan kecekapan pada setiap hasil keluaran syarikat kami.

Antara peralatan pengeluaran kami termasuklah mesin steam distillation, multipurpose extractor, water extractor, spray dryer, oven dryer, milling, blending dan bottling equipment.

Oleh yang demikian kami menawarkan pihak tuan pakatan strategik bagi pengeluaran produk melalui pengilangan kontrak (contract manufacturing) melalui rangkaian produk seperti :

- Essential oil
- Blended oil
- Massage oil
- Essential oil-based liquid hand soap
- Essential oil-based shower gel and shampoo

Kami juga menawarkan kontrak perkhidmatan untuk (contract services) untuk rangkaian produk seperti berikut;

- Extraction of essential oil
- Blending oil and bottling
- Extraction of herbal extracts

Adalah diharapkan pihak tuan dapat menimbangkan pelawaan ini dan dapat menghubungi kami dalam jangkamasa terdekat ini.

Ikhlas…

Rosdi Talib
Tropical Bioessence

Marketing Office :
Tropical Bioessence Marketing,
No 88 Jalan TU2,
Taman Tasik Utama,
Hang Tuah Jaya,
75450 Ayer Keroh,
Melaka, Malaysia.

Manufacturing Office :
Tropical Bioessence Sdn. Bhd.,
No. ST 519, Jalan Tunas Baru,
Seksyen 1/4, Kawasan Perindustrian MIEL,
78300 Masjid Tanah,
Melaka, Malaysia.

Tel : +06-2324188/+606 2323500
Fax : +606 2323 887
Email : aromasutra@live.com
Blog : http://sutraessential.blogspot.com/
Website : http://www.sutraessential.com/