Thursday, July 3, 2008

Herba D'Karm Untuk Keracunan Pada Usus


Keracunan pada usus (atas lidah berwarna putih) akan mengganggu sistem pencernaan. Kita dapati banyak penyakit muncul akibat dari kelemahan usus. Mungkin boleh dikatakan bahawa hampir sembilan puluh peratus penyakit bermula dari usus!

Herba D'Karm akan bertindak sebagai colon cleansing atau pembersih colon yang tersumbat. Masalah ini jika tidak diatasi akan menyebabkan gangguan pada sistem pembuangan najis. Psylium yang terdapat dalam D'Karm adalah sejenis bahan dari herba yang mengembang seperti jeli dapat membantu proses pencernaan dalam usus.

D'Karm akan mengembang dan akan menyingkirkan sisa yang masih melekat pada dinding usus. Perut akan sentiasa selesa dengan kesan pelawasan. Secara tidak langsung ia juga akan menghilangkan sakit sendi dan sakit pinggang. Kadar kolestrol akan menurun ke paras normal sekiranya diamalkan D'Karm selama beberapa bulan. Bintik - bintik putih pada tapak tangan (yang menandakan badan mengandungi angin) juga akan hilang.

Disebabkan kandungan psylium yang boleh menyekat penerimaan iodin, D'Karm tidak patut diberi pada orang yang mengalami tiroid.

No comments: